De invloed van sociale netwerken, hoge concurrentie bij het betreden van een universiteit en het veranderen van seksuele normen drukken op adolescenten. Maar voor meisjes is de situatie nog ingewikkelder: strengere schoonheidsnormen, vooroordelen over hun vaardigheden. Psycholoog Lisa Damur heeft een lijst samengesteld met tips die zullen helpen om sterke en zelfverzekerde vrouwen te onderwijzen.

In het boek « onder druk. Hoe de epidemieën van stress en angst bij meisjes te weerstaan ​​”Ik dring er bij ouders en leraren op aan om de problemen te realiseren waarmee meisjes worden geconfronteerd en hen te leren deze moeilijkheden te confronteren om de geestelijke gezondheid te behouden.

Ooit kwam een ​​negende -grader Nick naar me toe, die leed aan slapeloosheid en sterke angst. Nika kon niet in slaap vallen, omdat ze zich op een rij zorgen maakte over alles op een rij. Ze maakte zich zorgen over onvoltooid huiswerk, ‘domme berichten’ op sociale netwerken, gespannen relaties met vrienden en vanwege de gymnastieksectie die ze niet leuk vond.

Maar toen het meisje eenmaal naar de receptie kwam, schitterend van geluk. Het bleek dat ze haar been brak en een « echte » reden kreeg om te stoppen met gymnastiek, alsof een verslechtering in haar spirituele toestand niet voldoende goede reden was.

De maatschappij vaak verborgen of inspireert de meisjes vaak dat ze anderen leuk moeten vinden en ‘perfect’ moeten zijn, in plaats van voor zichzelf te zorgen en dromen te volgen. Als het meisje voor zichzelf staat en zegt « nee », zal ze op zijn best worden beschuldigd van onoplettendheid voor anderen, van het ergste – ze zullen een teef of hysterie worden genoemd. Om dergelijke gevolgen te voorkomen, zijn meisjes in de regel inferieur en zijn ze het daarmee eens. Als gevolg hiervan voelen velen hetzelfde als Nika: gespannen, overbelast, in de onenigheid met hun verlangens en interesses.

In een ideale wereld zouden we meisjes niet moeten leren overleven in seksisme omstandigheden. Natuurlijk is het belangrijk om te winnen in een langdurige strijd en de berichten te veranderen die onze cultuur vrouwen van alle leeftijden inspireert. Maar in de huidige omstandigheden moeten we de jongere generatie meisjes helpen en hen leren de druk te confronteren waarmee ze worden geconfronteerd. Dit is hoe we het kunnen doen.

een. Dwing ons niet om ja te zeggen « 

Onder invloed van de seksistische cultuur vinden we dat ze meisjes goed moeten laten gedragen. Als onze dochters onbeleefd of onoplettend zijn voor anderen, zal dit zowel hen als onszelf negatief beïnvloeden.

Natuurlijk moeten meisjes soms doen wat ze niet willen: laten we zeggen, om een ​​saai familielid te bezoeken en zich beleefd met hem te gedragen. Niettemin laten we ze vaak doen wat een vrijwillige keuze zou moeten zijn: om lid te worden van het sportteam, om iemand uit beleefdheid uit te nodigen voor de vakantie. Meisjes moeten niet instemmen om ze ongelukkig te maken. En we moeten de kans niet missen om hen te leren nee « nee » te zeggen.

2. Praten over discriminatie

De samenleving evalueert sterke vrouwen die duidelijk en duidelijk hun mening hebben, volgens volledig andere normen dan mannen. Een man die zijn positie stevig verdedigt, zal als persistent worden beschouwd, terwijl een vrouw agressief zal worden genoemd.

Meisjes en vrouwen die zich « zoals » gedragen, bekritiseren of straffen er vaak voor. Als onderdeel van één onderzoek hebben wetenschappers ontdekt hoe de bedrijfsmedewerkers vrouwen waarnemen die zich zo aanhoudend gedragen als mannen. Het bleek dat collega’s

hen als minder competente en minder waardevolle werknemers beschouwden in vergelijking met mannen.

We moeten de meisjes vertellen over discriminatie waarmee ze tegenkomen. Het is dus gemakkelijker voor hen om te beslissen wanneer ze zich direct en aanhoudend moeten gedragen, en in welke gevallen een meer flexibele aanpak kiezen om de voldoening van hun behoeften te bereiken.

3. Leg geen spraakmodellen op

In populaire media ontmoeten artikelen periodiek dat vrouwen zich te vaak verontschuldigen en hun autoriteit ondermijnen, waardoor de zin van het woord « gewoon … » begint te beginnen,. Het is niet verwonderlijk dat de verdedigers van vrouwen hen aansporen om dergelijke spraakgewoonten op te geven om overtuigender te klinken. Maar als we meisjes en vrouwen vragen om de manier van meningsuiting te veranderen, versterkt dit het gevaarlijke idee. Het blijkt dat mannen goed zeggen en vrouwen hebben het mis.

We moeten de vrouwelijke manier van spraak niet bekritiseren. We moeten bewonderen hoe vrouwen spraak gebruiken om empathie en aandacht te uiten voor de gevoelens van anderen. We moeten toegeven dat ze intuïtief een complexe reeks taalkundige strategieën gebruiken om mensen te weigeren, hun gevoelens niet te verwonden en zonder relaties te vernietigen.

Dus dring er geen meisjes op aan om jongens te imiteren op de manier van spraak. Het is beter om hen te helpen analyseren hoe ze worden uitgedrukt in verschillende situaties, afhankelijk van de doelen van communicatie. Dit helpt om indien nodig zorgvuldig woorden te selecteren.

vier. Help negatieve emoties te accepteren

Girls boos, verdrietig en in wanhoop komen op dezelfde manier als iedereen. Maar deze gevoelens kunnen er angst in veroorzaken. Veel meisjes denken dat ze dergelijke emoties niet moeten ervaren, en maken zich zorgen dat ze hiervoor zullen worden veroordeeld.

Ouders, die het niet willen, kunnen het probleem verergeren als ze de negatieve ervaringen van de meisjes devalueren, in plaats van te proberen ze te begrijpen. Dit overkomt mij ook. Tijdens het diner klaagt de dochter vaak over een leraar of klasgenoot. Mijn reflexreactie is in dergelijke gevallen om zoiets te zeggen als: “Hij heeft waarschijnlijk een moeilijke periode in het leven. Je moet aardig zijn « of » zeker de leraar heeft gewoon teveel werk « . Een dergelijke omleiding van aandacht neemt de gevoelens van de dochter af.

Natuurlijk om vriendelijkheid correct aan te moedigen. Maar we moeten de meisjes niet inspireren dat ze niet het recht hebben op negatieve emoties. Dit zal alleen hun vermogen ondermijnen om hun eigen gevoelens correct te herkennen. Het is beter om aandacht te tonen aan hun ervaringen, u in staat te stellen zich uit te spreken en te helpen achterhalen wat deze emoties betekenen.

5. Focus niet op uiterlijk

Meisjes en vrouwen worden geconfronteerd met een sterke druk met betrekking tot het uiterlijk. Onze media hebben een duidelijke boodschap uitgezonden: de samenleving waardeert vooral vrouwen voor hoe ze eruit zien, en niet voor wie ze zijn.

Tags:

No responses yet

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *